NESVITA® wprowadza nowe warianty owsianek funkcjonalnych

Marka NESVITA®, należąca do Nestlé, wprowadza do swojej oferty nowe owsianki funkcjonalne z błonnikiem.
NESVITA® proponuje trzy nowe owsianki będące źródłem błonnika i zapewniające wsparcie różnych potrzeb organizmu i zdrowego stylu życia. W nowej recepturze znajdują się m.in. naturalne pełnoziarniste płatki owsiane, suszone owoce i ziarna oraz odrobina naturalnego miodu wielokwiatowego (bez dodatku białego cukru). To propozycja na zdrowe śniadanie lub pożywną przekąskę.

Nowe kompozycje smakowe obejmują trzy funkcjonalne rozwiązania: Owsianka Trawienie, Owsianka Zdrowa Skóra oraz Owsianka Odporność. Wariant śliwkowo-jabłkowy z siemieniem lnianym i wapniem został opracowany z myślą o lepszym trawieniu, marchewkowo-jabłkowy zawiera witaminy B2 i B3 (niacyna) wspierające zdrową skórę, a wariant łączący maliny, czarne porzeczki i siemię lniane z witaminami C oraz B6 powstał z myślą o wspieraniu odporności. Nowe warianty owsianek charakteryzuje wygoda i szybkość przygotowania: wystarczy zalać mlekiem, ale również napojem roślinnym, jogurtem, maślanką czy wodą – by w zaledwie 3-5 minut uzyskać wartościowy posiłek gotowy do spożycia.

- Bardzo zależy nam na doskonaleniu naszych produktów tak, aby zarówno ich smak, jak i skład był jak najlepszy, a zawartość błonnika jak najwyższa – mówi Marzena Maciąg-Urbańska, Kierownik Grupy Produktów w Nestlé Polska – Niezwykle ważne jest także poszerzanie wiedzy konsumentów o istotnej roli błonnika w codziennej diecie. Dlatego też zostaliśmy partnerem programu „Siła błonnika” realizowanego przez Polskie Towarzystwo Dietetyki. Wspólnie pragniemy wspierać edukację konsumentów o roli błonnika w zachowaniu zdrowia, zachęcając ich jednocześnie do trwałych zmian nawyków żywieniowych.

Nowe owsianki NESVITA® posiadają Nutri-Score A. Nutri-Score to system znakowania żywności oceniający wartość żywieniową produktu. Produkty oznaczone kolorem zielonym i literą A posiadają wysoką wartość odżywczą i warto spożywać je częściej lub w większej ilości.

Jak podkreśla Marzena Maciąg-Urbańska – Wszyscy jesteśmy konsumentami, więc nasza troska o to, by jeść lepiej i zdrowiej jest troską o nas wszystkich. Zmiany można zacząć od małych kroków. Jednym z nich może być sięganie po owsiankę na śniadanie, w tym również nową owsiankę NESVITA®, która zawiera naturalne składniki i według rekomendacji Polskiego Towarzystwa Dietetyki jest nie tylko dobrym źródłem błonnika, ale i pyszną propozycją śniadaniową.

Nowe owsianki są dostępne w opakowaniach jednoporcjowych (35 g) i wieloporcjowych (210 g). Produkty pojawiły się w sprzedaży w czerwcu, w pierwszej kolejności w sklepach sieci Żabka w całej Polsce.

Nowe wersje owsianek dołączają do już dostępnych wariantów z lubianymi przez Polaków owocami: wiśniami, jabłkami z cynamonem, malinami i truskawkami.

Fot. Nestlé
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat