Nowa edycja kaw Nespresso prosto z Kostaryki

Master Origin Costa Rica - limitowana edycja kaw.
Kolekcja Nespresso Master Origin to pięć wyjątkowych kaw, które pochodzą z pięciu regionów świata i charakteryzują się odmiennymi metodami obróbki ziarna.

Tę niezwykłą kolekcję uzupełnia kawa Master Origin Costa Rica, która narodziła się w otoczeniu lasów tropikalnych i wulkanów. Swój smak i aromat zawdzięcza unikalnemu procesowi fermentacji ziaren. Kawy Master Origin są dostępne w butikach Nespresso. Można je zamówić także poprzez Centrum Obsługi Klienta, stronę producenta oraz przy użyciu aplikacji mobilnej.

Eksperci Nespresso nieustannie przemierzają świat w poszukiwaniu regionów o wyjątkowym i niepowtarzalnym terroir, które zapewni nieoczywisty smak i aromat kawy. Z połączenia ich specjalistycznej wiedzy, wyjątkowych warunków klimatyczno-glebowych oraz opieki plantatorów powstały rzadko spotykane mieszanki. Taka jest kolekcja Nespresso Master Origin - Indonesia, Ethiopia, India, Nicaragua, Colombia oraz nowa edycja limitowana Master Origin Costa Rica.

Master Origin Costa Rica
Wysoko w górach, w otoczeniu lasów deszczowych i ponad stu aktywnych wulkanów tylko niewielka ilość starannie wyselekcjonowanych ziaren kawy jest poddawana obróbce w gorącej wodzie źródlanej. Unikalny proces obróbki, polegający na fermentacji sprawia, że naturalne minerały wody dokładnie oczyszczają ziarna i wydobywają z nich niepowtarzalne walory smakowe.

Master Origin Costa Rica pochodzi z obszaru znajdującego się na wysokości do 1600 metrów n.p.m., gdzie rocznie spada nawet 3000 ml deszczu. W tym majestatycznym terroir wybrani przez Nespresso plantatorzy poddają zebrane ziarna kawy odpowiedniej selekcji. Następnie swoje zbiory moczą przez 12 godzin w wodzie pozyskiwanej z naturalnego gorącego źródła o temperaturze powyżej 65-70°C. Dzięki niecodziennemu procesowi obróbki możliwe jest wydobycie doskonale zbalansowanego smaku. Kawa Master Origin Costa Rica jest gęsta i łagodna. Wyróżnia się słodkim i zbożowym aromatem.

„Metody obróbki ziaren kawy mają kluczowe znaczenie i wpływają na końcowy profil aromatyczny. Przy kolekcji Master Origin Costa Rica zależało nam na tym, aby rzemiosło i prawdziwa miłość do kawy stanowiły jedność. Razem z lokalnym plantatorem, który opatentował ten proces stworzyliśmy nowy wyjątkowy smak. Zawdzięczamy go obopólnemu zaufaniu i wsparciu w ramach naszego programu zrównoważonego rozwoju Nespresso AAA Sustainable Quality™” – mówi Anna Oleksak, Coffee Ambassador Nespresso.

Kawa Master Origin Costa Rica, podobnie jak pozostałe mieszanki Master Origin może być przygotowana jako Espresso (40ml) lub Lungo (110ml).

  • Cena jednej kapsułki to 2,90 zł.

Fot. Nestlé Nespresso SA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat