Ocet ziołowy

Przepis na ocet ziołowy.
Przepis na ziołowy ocet.

Składniki:

  • estragon,
  • bazylia,
  • melisa,
  • rozmaryn
  • kilka gałązek lawendy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 10 ziarenek ziaren pieprzu,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • 1 l. octu 6%


W słoiku ułożyć wszystkie składniki, zalać octem tak, aby wszystko przykrył. Obwiązać słoiki papierem, nakłuć w kilku miejscach i odstawić w nasłonecznione miejsce na dwa tygodnie. Przefiltrować do butelek.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat