Olej z kiełków pszenicy - właściwości

Nowość Olej z kiełków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany Ol’Vita - 100 ml
Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to olej zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany, wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych zarodków pszennych pochodzących z Polski.

Cechuje go przyjemny pszenny zapach i smak oraz głęboki żółty kolor. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe i witamina E pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. To prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym: aż 9 g omega-3, 59 g omega-6 i 13 g omega-9 na każde 100g oleju. Olej Ol’Vita zawiera aż 266 – 310 mg/ 100 g  naturalnie występującej w tym oleju witaminy E. Warto podkreślić, że zawartość i ilość tych składników w oleju Ol’Vita jest potwierdzona badaniami.

Olej z kiełków pszenicy wywiera pozytywny wpływ na cały organizm. Spowalnia procesy starzenia, zapobiega powstawaniu wielu schorzeń. Zawarte w nim fitosterole obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także obniżają jego wchłanianie z pokarmów. Olej chroni ściany naczyń krwionośnych przed szkodliwymi skutkami działania wolnych rodników. Wykazuje również działanie przeciw zapalne. Jest polecany w codziennej diecie przede wszystkim osobom  z chorobami układu krążenia oraz wszystkim tym, którzy poprzez racjonalne odżywianie i aktywny styl życia pragną utrzymać jak najdłużej zdrowie. Wysoka zawartość Oktakosanolu ma wpływ na wytrzymałość, poprawia czas reakcji oraz witalność organizmu. Z tego względu olej ten polecany jest sportowcom.

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita łagodny, lekko słodkawy i bardzo przyjemny smak, dlatego bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Podbija także smak kasz, makaronów, ziemniaków, ryżu, warzyw, dipów, zimnych sosów oraz innych potraw. Dodaje się go do dań serwowanych na zimno lub okrasza po przygotowaniu dania ciepłe.

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to produkt polski, wyróżniony certyfikatem „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT. Zdobył także złotym medal na targach Food Natura i I miejsce w konkursie „Najlepszy produkt spożywczy”. Olej dostępny jest w butelce z ciemnego szkła, które chroni zawartość przed niekorzystnym wpływem światła i czynników zewnętrznych. Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Zaleca się spożywanie jednej łyżeczki oleju dziennie.

Fot. Ol'Vita
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat