Oliwa pikantna

Przepis na oliwę pikantną.
Przepis na pikantną oliwę.

Składniki:

  • ½ litra oliwy z oliwek lub innego rodzaju np. z orzeszków arachidowych czy oleju z pestek winogron,
  • kilka ząbków czosnku,
  • kilka pikantnych papryczek,
  • kilka ziarenek pieprzu,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • papryczka chili


Do butelki z oliwą włożyć wszystkie składniki i odstawić na kilka dni. Jeśli chcemy oliwę dłużej przechowywać należy ją przecedzić po dwóch tygodniach, kiedy dobrze przejdzie aromatem i smakiem przypraw.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat