Orientalna zupa słodko-kwaśna

Przepis na orientalną zupę słodko-kwaśną.
Przepis na rozgrzewającą, orientalną zupę słodko-kwaśną.

Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka pokrój na cienkie paseczki. Wymieszaj 1 łyżkę wina ryżowego lub sok z 1 cytryny z 1 łyżką sosu sojowego i 1 łyżką miodu, następnie zamarynuj w powstałym sosie paski kurczaka i oprósz 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Do 1,5 litra gotującej się posolonej wody dodaj zamrożoną Zupę pomidorową z ryżem Proste Historie. Dodaj dodatkowo 3 łyżki przecieru pomidorowego. Gotuj przez 12 minut. W tym czasie na patelnię wlej 2 łyżki oleju i bardzo mocno go rozgrzej. Wrzuć kawałki kurczaka, 1 posiekany ząbek czosnku,  1 płaską łyżkę uprażonego na suchej patelni sezamu, 2 dymki pokrojone w cienkie piórka razem ze szczypiorem. Obsmaż krótko ze wszystkich stron i przerzuć do zupy. Dopraw ½ łyżeczki mieszanki przyprawowej 5 smaków oraz sosem sojowym. W niedużej porcji zimnej wody rozmieszaj 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i dodaj całość do zupy. Zagotuj zupę jeszcze raz, serwuj gorącą na talerzach.

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat