Ostry gulasz wołowy z soją
Przepis na ostry gulasz wołowy z soją przygotowany przez Ching-He Haung.
SKŁADNIKI:
- 2 ząbki czosnku
- Złamany na dwie części korzeń imbiru
- Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli
- 1 posiekana cebula
- 2 średnie pokrojone marchewki
- Kilogram pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów duszonej wołowiny
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki pasty chili
- 1 łyżka sosu z ziaren soi
- 1 łyżka ciemnego sos sojowy
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 mała garść świeżej kolendry
- Gotowane na parze bułeczki
PRZYGOTOWANIE:
- Umieść wszystkie składniki , z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry w dużym rondlui doprowadź do wrzenia . Zmniejsz temperaturę do niskiej , przykryj rondel i gotuj przez2 godziny . Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.
Marzec na Polsat Food Network przyniósł powiew orientu. W trzeciej części ekskluzywnej serii ,,Wielkie żarcie” znany mistrz kucharski Ching-He Haung podejmuje się misji tworzenia kulinarnych fuzji i inspiracji przy pomocy składników tradycyjnej kuchni chińskiej. Premierowe odcinki będzie można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.
Fot. Polsat Food Network
IP