Ostry gulasz wołowy z soją

Przepis na ostry gulasz wołowy z soją.
Przepis na ostry gulasz wołowy z soją przygotowany przez Ching-He Haung.

SKŁADNIKI:

  • 2 ząbki czosnku
  • Złamany na dwie części korzeń imbiru
  • Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli
  • 1 posiekana cebula
  • 2 średnie pokrojone marchewki
  • Kilogram pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów duszonej wołowiny
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki pasty chili
  • 1 łyżka sosu z ziaren soi
  • 1 łyżka ciemnego sos sojowy
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 mała garść świeżej kolendry
  • Gotowane na parze bułeczki


PRZYGOTOWANIE:

  1. Umieść wszystkie składniki , z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry w dużym rondlui doprowadź  do wrzenia . Zmniejsz temperaturę do niskiej , przykryj rondel i gotuj przez2 godziny . Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.


Marzec na Polsat Food Network przyniósł powiew orientu. W trzeciej części ekskluzywnej serii ,,Wielkie żarcie” znany mistrz kucharski Ching-He Haung podejmuje się misji tworzenia kulinarnych fuzji i inspiracji przy pomocy składników tradycyjnej kuchni chińskiej. Premierowe odcinki będzie można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.

Fot. Polsat Food Network
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat