Paluchy razowe z rybą wędzoną i marynowanym ogórkiem

Przepis na paluchy razowe z rybą wędzoną i marynowanym ogórkiem.
Przepis na pyszne i zdrowe paluchy razowe z rybą wędzoną i marynowanym ogórkiem.

Składniki:

  • 4 paluchy razowe
  • 8 serków topionych śmietankowych Hochland
  • 300 g ryby wędzonej (makrela, łosoś, halibut, dorsz itp. można ewentualnie użyć tuńczyka w puszce)
  • duży ogórek zielony obrany i pozbawiony pestek
  • 50 ml sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • sałata radiccio
  • 1 cytryna
  • gałązki kopru


Sposób wykonania:
Ogórka tniemy w cienkie półksiężyce doprawiamy cukrem, solą i sosem sojowym. Odstawiamy go na 15 min. Każdą połówkę palucha razowego smarujemy jednym trójkącikiem sera, następnie układamy pociętą w drobne paski sałatę radiccio, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Na sałacie układamy rozdrobnioną rybę, marynowanego ogórka i gałązkę kopru.

Smacznego!

Fot. Hochland
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat