Kolorowe i aromatyczne śniadanie to najlepszy sposób na dobre rozpoczęcie dnia! Amerykańskie naleśniki, czyli pancakes to pyszna alternatywna dla tradycyjnego śniadania. Proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne, podane z owocami i złocistym Syropem Trzcinowym Diamant, będą kreatywną propozycją dla całej rodziny.
Pancakes to puszyste i rozpływające się w ustach naleśniki, które za oceanem są jednym z kultowych dań. Amerykanie obchodzą nawet Pancake Tuesday, podczas którego zajadają się delikatnymi placuszkami. W Ameryce tradycyjnie polewa się je syropem klonowym, ale marka Diamant proponuje słodką alternatywę - Syrop Trzcinowy Złocisty!
Syrop nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników, dlatego z powodzeniem mogą sięgać po niego także najmłodsi. Dzięki poręcznej butelce ułatwiającej dozowanie, maluchy z przyjemnością pomogą w przygotowaniu porannego posiłku. Naturalny Syrop Trzcinowy na bazie cukru trzcinowego nada naleśnikom słodkie, karmelowe nuty, a kuszący, złocisty kolor przemieni posiłek w słodką ucztę smaku. Takie urozmaicone, sycące śniadanie to niezawodny sposób na optymistyczny, pełen słońca początek dnia!
Diamantowe pancakesy z syropem trzcinowym i owocami
Ciasto:
Dodatki:
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki z obu stron. Jeśli smażymy naleśniki na patelni nie przywierającej nie ma potrzeby natłuszczać jej przed każdym naleśnikiem. Usmażone naleśniki podajemy z owocami, polane Syropem Trzcinowym Diamant.
Fot. DIAMANT
Informacja prasowa