Panierowane skrzydełka z sosem czosnkowym

Przepis na panierowane skrzydełka z sosem czosnkowym.
Przepis na panierowane skrzydełka z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka
  • mąka pszenna
  • mąka kukurydziana
  • papryka słodka
  • jajko
  • olej
  • sól i pieprz
  • Sos czosnkowy Tarsmak


Wykonanie:
Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem usmażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Polać Sosem czosnkowym Tarsmak.

Fot. Tarsmak
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat