Parówki w kształcie serduszek

Opublikowano: 2019-02-06
Przez żołądek do serca – przepis na pyszne walentynkowe śniadanie.
Walentynki zbliżają się wielkimi krokami…W święto zakochanych chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę? Przygotuj jej śniadanie od serca tak, aby ten szczególny dzień zaczęła z uśmiechem na twarzy!

Parówki w kształcie serduszek (czas przygotowania: 15 min)

Składniki:

  • Parówki (np. Dobropolanki JBB Bałdyga)
  • 3 jajka
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Parówkę przetnij wzdłuż niemal całą, zwiń do zewnątrz i zepnij wykałaczką – w taki sposób powstanie kształt serca. Patelnie rozgrzej i obsmaż delikatnie parówkę z każdej strony. Następnie w środek wbij jajko, przypraw solą i pieprzem do smaku. Smaż na małym ogniu do ścięcia się jajka. Na koniec posyp szczypiorkiem.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat