Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Pomysł na pastę kanapkową - przepis kulinarny.
Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
  • 1 czerwona cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę gotować do miękkości.
  2. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
  3. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
  4. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Fot. Halina
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat