Pasztet warzywny z pieczarkami

Pasztet warzywny z pieczarkami Wodzisław.
Tradycyjny pasztet nie ma dobrej prasy – zwykło się uważać, słusznie zresztą w większości wypadków, że to zmielone resztki najgorszego gatunku mięs.

Jeżeli chcemy sięgnąć po coś, co ma podobną konsystencję, ale jest o wiele zdrowsze i mięsa pozbawione – wybierzmy nowe pasztety warzywne Wodzisław. Na przykład ten z pieczarkami.

Pasztet warzywny z pieczarkami Wodzisław został stworzony z myślą o wegetarianach i osobach, które poszukują nowych smaków i zdrowej alternatywy dla potraw mięsnych. W składzie znajdziemy pieczarki, marchew, cebulę i przyprawy, nieco oleju rzepakowego, dodatki funkcjonalne i sporo roślinnego błonnika. Ten ostatni sprawia, że procesy trawienne przebiegają sprawniej, nawet jeżeli nie prowadzimy zbyt aktywnego trybu życia. Pasztet zamknięto w szklanym słoiczku z zakręcanym wieczkiem – ułatwia to jego przechowywanie i stosowanie. Chociaż długo nie postoi w lodówce – smakuje naprawdę wybornie i znajdzie wielu amatorów wśród naszych domowników. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa: białego, ciemnego, wzbogaconego w ziarna, chrupkiego i kukurydzianego.

Wartość energetyczna 100 g: 401 kJ/97 kcal
Opakowanie: 190 g (szklany słoik)
Cena: ok. 4,70 zł

Fot. Wodzisław
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat