Pieczony łosoś

Opublikowano: 2020-05-20
FJØRD FISKURSSON wprowadza na rynek pieczonego łososia.
Marka prezentuje nowy produkt. To pieczony łosoś, który będzie dostępny w czterech smakach – naturalnym, z chilli, z koperkiem i masłem oraz z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

Produkt pojawił się na sklepowych półkach na początku maja.

FJØRD FISKURSSON to marka, która powstała z fascynacji dziką przyrodą Skandynawii, tamtejszym surowym klimatem, w którym żyją najlepsze gatunki ryb i ich doskonałym smakiem. Stamtąd pochodzi również najnowsza inspiracja, w wyniku której wprowadzono nowy produkt.

Położony na północy Norwegii archipelag Lofotów od dawna jest synonimem niespotykanego bogactwa ryb i piękna dzikiego krajobrazu. Tam zrodził się pomysł wprowadzenia nowego produktu, ponieważ jedną z tradycyjnych metod przyrządzania ryb jest ich pieczenie. Odpowiednio zamarynowane i pieczone mięso ryby pozostaje niezwykle delikatne i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Umiejętny proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatycznego smaku ryby.

Wielu smakoszy dobrze zna smak pieczonych ryb z restauracji. Właścicielowi marki zależało, aby utrzymać równie wysoką jakość produktu i zapewnić niemal identyczne doznania smakowe.  Prace nad recepturą trwały przez ostatnie dwa lata, aż wreszcie powstał właściwy i unikatowy produkt.

Gotowy produkt jest całkowicie naturalny. Aromat doskonałych w smaku  łososi norweskich jest mocno podkreślony autorskimi marynatami. Ryby są solone ręcznie, a następnie dodawane są kolejne mieszanki smakowe. W nowej ofercie dostępny jest pieczony łosoś o smaku naturalnym (wcześniej zamarynowany jedynie w soli), pieczony łosoś z chilli, pieczony łosoś z masłem i koperkiem, a także łosoś z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

Produkty są pakowane i sprzedawane w tzw. skin packach, pozwalając konsumentowi dokładnie obejrzeć apetycznego, pieczonego łososia tuż przez zakupem. Nowość docenią zwłaszcza ci, którzy wysoko cenią swoje zdrowie i aktywnie szukają produktów z krótkim składem i czystą etykietą.

Aktualnie pod marką FJØRD FISKURSSON produkowane są ryby wędzone, jak łosoś dziki z certyfikatem MSC, czy pstrąg wędzony. Firma pracuje obecnie nad rozszerzeniem asortymentu. Polski producent zapowiada, że już wkrótce w ofercie pojawią się kolejne naturalne produkty zachwycające smakiem i zapewniające cały szereg zalet płynący ze spożywania ryb.

Fot. FJØRD FISKURSSON
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat