Pieczony łosoś Siby

Przepis na pieczonego łososia Siby.
Siba Mtongana

Składniki:

  • 3kg całego łososia, filetowanego, ze skórą
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa seafood rub
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 3-4 małe cebule, cienko pokrojone
  • 1 zielona papryka, drobno pokrojona
  • 1 żółta papryka, drobno pokrojona
  • 200g pomidorków cherry
  • Garść świeżych ziół, np. oregano


Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Połóż połówki ryb na cienkiej folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub.
  3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem.
  4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku.
  5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię.


Fot. Polsat Food Network
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat