Pieczywo chrupkie jako dodatek do past kanapkowych – SPRAWDZONE PRZEPISY

SPRAWDZONE PRZEPISY na pasty kanapkowe.
Pieczywo chrupkie to baza, która idealnie uzupełnienia wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, zarówno te na słono, jak i na słodko. Jest niezwykle smaczne, chrupiące i jeśli wybierzemy to wysokiej jakości – będzie również szalenie pyszne. W jakim towarzystwie je podawać? Podpowiadamy!

Pasty kanapkowe – dodatek numer jeden

Masz już dość popularnych kanapek w oldschoolowym wydaniu, np. z serem i szynką? W takim razie ten artykuł jest dla Ciebie. Pasty kanapkowe! Dodają do diety szereg zdrowych składników odżywczych, nowe sezonowe smaki, a co najważniejsze – świetnie smakują z pieczywem chrupkim różnego rodzaju. Chrupak 3 Ziarna, wafle ryżowe, krążki kukurydziane – wybór zależy od Was i waszych preferencji!

Pasta twarogowa na orkiszowo-słonecznikowym pieczywie chrupkim

Potrzebujecie:

  • Twaróg
  • Jogurt bądź śmietana
  • Rzodkiewka
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz
  • Pieczywo chrupkie Orkisz & Słonecznik

Przygotowanie pasty jest banalnie proste i nie potrzeba do niego żadnych robotów kuchennych oraz specjalnych umiejętności. Wystarczy w głębokim talerzu rozgnieść twaróg przy pomocy widelca, a następnie dorzucić do niego posiekaną w drobną kostkę rzodkiewkę oraz szczypiorek.  Przygotowaną masę zalewamy ulubionym jogurtem bądź śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.  Ostatni krok to posmarowanie pieczywa chrupkiego Orkisz & Słonecznik naszą pastą. Koniecznie połóżcie na wierzch kanapki kiełki lub świeżą rukolę. Pasują idealnie!


Dyniowa eksplozja, czyli pieczywo chrupkie Chrupak Dynia & Ser w połączeniu z orientalną dyniową pastą kanapkową

Potrzebujecie:

  • Dynia
  • Czosnek
  • Tahini – pasta sezamowa
  • Masło lub margaryna
  • Sól i pieprz
  • Kmin rzymski
  • Chrupak Dynia & Ser

Przygotowanie pasty z dyni nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, więc bez problemu nawet największy laik poradzi sobie z tym przepisem. Najtrudniejszą czynnością w naszym przepisie może być pieczenie dyni. Umyjcie ją, pokrójcie w kostkę i przełóżcie na wyłożoną papierem blaszkę. Dorzućcie do pieczenia obrane ząbki czosnku – dwie sztuki, a następnie polejcie wszystko oliwą. Pieczcie 30 minut w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Gdy dynia ostygnie, przełóżcie ją do miski i dodajcie łyżkę stołową pasty sezamowej, łyżkę masła bądź margaryny, dwie łyżeczki kminu rzymskiego i przyprawy. Wszystko zblendujcie na gładką masę. Smak tej pasy jest naprawdę zaskakujący. Delikatnie słodki, ale orientalny. W połączeniu z chrupkim pieczywem Chrupak Dynia & Ser – smakuje wyśmienicie.


Coś dla fanów ryb – pasta z tuńczyka

Potrzebujecie:

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • Ogórki kiszone
  • Jajka ugotowane na twardo
  • Kukurydza w puszcze
  • Szczypiorek
  • Majonez
  • Sól i pieprz

Przygotowanie naszej pasty zacznijcie od odcedzenia tuńczyka i rozdrobnienia go widelcem w przygotowanej wcześniej misce. Ugotowane jajka i ogórki kiszone pokrójcie w drobną kostkę. Odlejcie wodę, która wypłynie z ogórków, żeby nie popsuła smaku naszej pasty i dorzućcie posiekane produkty do tuńczyka. Posiekajcie szczypiorek i odcedźcie kukurydzę. Je również umieśćcie w misce. Wszystko połączcie ze sobą, dodając dwie/trzy spore łyżki stołowe majonezu. Na koniec spróbujcie pastę i wedle uznania przyprawcie ją solą i pieprzem. Podawajcie z pieczywem chrupkim Chrupak 3 Ziarna. Jest bardzo neutralne, kruche i smaczne. Będzie idealną bazą pod eksplozję smaków, zawartych w przygotowanym przez nas daniu. Smacznego!

Która pasta jest Waszym faworytem?




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat