Masz już dość popularnych kanapek w oldschoolowym wydaniu, np. z serem i szynką? W takim razie ten artykuł jest dla Ciebie. Pasty kanapkowe! Dodają do diety szereg zdrowych składników odżywczych, nowe sezonowe smaki, a co najważniejsze – świetnie smakują z pieczywem chrupkim różnego rodzaju. Chrupak 3 Ziarna, wafle ryżowe, krążki kukurydziane – wybór zależy od Was i waszych preferencji!
Potrzebujecie:
Przygotowanie pasty jest banalnie proste i nie potrzeba do niego żadnych robotów kuchennych oraz specjalnych umiejętności. Wystarczy w głębokim talerzu rozgnieść twaróg przy pomocy widelca, a następnie dorzucić do niego posiekaną w drobną kostkę rzodkiewkę oraz szczypiorek. Przygotowaną masę zalewamy ulubionym jogurtem bądź śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Ostatni krok to posmarowanie pieczywa chrupkiego Orkisz & Słonecznik naszą pastą. Koniecznie połóżcie na wierzch kanapki kiełki lub świeżą rukolę. Pasują idealnie!
Potrzebujecie:
Przygotowanie pasty z dyni nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, więc bez problemu nawet największy laik poradzi sobie z tym przepisem. Najtrudniejszą czynnością w naszym przepisie może być pieczenie dyni. Umyjcie ją, pokrójcie w kostkę i przełóżcie na wyłożoną papierem blaszkę. Dorzućcie do pieczenia obrane ząbki czosnku – dwie sztuki, a następnie polejcie wszystko oliwą. Pieczcie 30 minut w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Gdy dynia ostygnie, przełóżcie ją do miski i dodajcie łyżkę stołową pasty sezamowej, łyżkę masła bądź margaryny, dwie łyżeczki kminu rzymskiego i przyprawy. Wszystko zblendujcie na gładką masę. Smak tej pasy jest naprawdę zaskakujący. Delikatnie słodki, ale orientalny. W połączeniu z chrupkim pieczywem Chrupak Dynia & Ser – smakuje wyśmienicie.
Potrzebujecie:
Przygotowanie naszej pasty zacznijcie od odcedzenia tuńczyka i rozdrobnienia go widelcem w przygotowanej wcześniej misce. Ugotowane jajka i ogórki kiszone pokrójcie w drobną kostkę. Odlejcie wodę, która wypłynie z ogórków, żeby nie popsuła smaku naszej pasty i dorzućcie posiekane produkty do tuńczyka. Posiekajcie szczypiorek i odcedźcie kukurydzę. Je również umieśćcie w misce. Wszystko połączcie ze sobą, dodając dwie/trzy spore łyżki stołowe majonezu. Na koniec spróbujcie pastę i wedle uznania przyprawcie ją solą i pieprzem. Podawajcie z pieczywem chrupkim Chrupak 3 Ziarna. Jest bardzo neutralne, kruche i smaczne. Będzie idealną bazą pod eksplozję smaków, zawartych w przygotowanym przez nas daniu. Smacznego!