Pierogi wegetariańskie
Ciecierzyca i pierogi?
Pierogi z omastą z pastą warzywną z ciecierzycą Z Gruntu Dobre
Składniki:
- Pasta warzywna z ciecierzycą Z Gruntu Dobre 1 opakowanie
- Ciasto na pierogi
- Cebula 1 szt.
- Olej 20 ml
- Natka pietruszki
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz do cebuli. Posiekać natkę pietruszki. Pastę Z Gruntu Dobre przełożyć do miski, dodać cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.
- Ciasto starannie rozwałkować, na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić. Podawać ze smażoną cebulką.
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa