Ta ognista propozycja rozpali podniebienie i zawładnie każdym daniem. Wejdź do świata warzywnych przysmaków OLE! i przekonaj się z czym komponuje się najlepiej i co sprawia, że jest jednym z ulubionych dodatków w różnych kuchniach świata.
Czosnek z chilli w oleju od OLE! zachwyci każdego, kto w kuchni ceni intensywne i nietuzinowe smaki. Każdy słoik został po brzegi wypełniony ząbkami czosnku otulonych wyjątkową mieszanką przypraw, w której króluje ogniste chili. Nieposkromiony temperament tej propozycji sprawia, że sprawdzi się ona idealnie jako dodatek do nieco delikatniejszych smakowo dań, wzmacniając ich aromat i wydobywając to, co w nich najcenniejsze. To niebanalne połączenie chrupiących, ogniście czerwonych ząbków czosnku zanurzonych w delikatnym oleju to istny kulinarny afrodyzjak, który skutecznie podwyższa atmosferę w kuchni i poza nią
W zależności od tego jak intensywny smak chcemy uzyskać, taka ilość czosnku z chilli w oleju powinna znaleźć się w przygotowywanej potrawie. Nuty smakowe, jakie oferuje propozycja od OLE! idealnie komponują się z różnego rodzaju daniami mięsnymi przygotowanych np. z wołowiny czy jagnięcin. Świetnie smakowo i wizualnie wzbogacą kremy warzywne i inne ulubione zupy, nadając im ostrzejszego charakteru. Polecamy czosnek z chilli w oleju zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. To gwarancja skutecznego rozgrzania organizmu od środka!
Wykorzystując tę propozycję od OLE! w kuchni - wyrazistość smaku i piękna prezentacja dania gwarantowane! Spróbuj i przekonaj się sam!
Czosnek chilli w oleju OLE!
PRZEPIS: Zupa śledziowa z czosnkiem z chilli OLE!
Składniki:
Cebulę siekamy, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min. Dodajemy ocet i studzimy, po czym wyjmujemy liście i ziele. Łączymy ze śmietaną. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do zalewy. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Doprawiamy i podajemy na zimno z usmażonymi ziemniakami i czosnkiem chilli. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Fot. OLE!
Informacja prasowa