Podkreśl smak przyprawami Vegeta Natur

Krem z białych warzyw - przepis kulinarny.
Pomysłów na zupę może być wiele. Lato to idealny czas na ich przyrządzanie. Wykorzystaj zatem sezon letni, kiedy dostępne są świeże warzywa.

Szparagi, młode pomidory czy tradycyjna włoszczyzna o tej porze roku smakują najlepiej. Dzięki nim stworzysz danie, które zachwyci Twoich bliskich. W uzyskaniu wyjątkowego smaku pomoże Vegeta Natur. To szereg różnorodnych, wysokiej jakości przypraw przygotowanych przez ekspertów kulinarnych. Do zup najlepiej sprawdzą się kostki rosołowe Vegeta Natur, Vegeta Natur przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu oraz Vegeta Natur przyprawa uniwersalna. To innowacyjne produkty bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów. Idealnie podkreślą smak różnorodnych potraw.

Zainspiruj się pomysłami od Vegeta Natur!

Krem z białych warzyw

Składniki:

  • kostki rosołowe Vegeta Natur – bulion warzywny
  • 1 średniej wielości kalafior
  • 2-3 ziemniaki
  • ¼ selera
  • jogurt naturalny lub śmietana
  • sól i pieprz
  • kiełki np. dyni / natka pietruszki
  • opcjonalnie: plastry boczku bądź szynki parmeńskiej

Sposób przygotowania:
Myjemy i obieramy warzywa. Gotujemy je w 2 litrach wody. Dodajemy 2 kostki rosołowe bulionu warzywnego Vegeta Natur. Jak tylko warzywa zmiękną, wyjmujemy je z wody i blendujemy. Wywar powstały podczas gotowania warzyw przelewamy do zmiksowanej masy.  Dodajemy jogurt naturalny lub śmietanę. Serwujemy posypane kiełkami dyni lub natką pietruszki. Fani mięs mogą przygotować chrupiące chipsy – wystarczy na kilka minut włożyć plastry boczku lub szynki parmeńskiej do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Jak tylko się zapieką, kładziemy je na krem warzywny.

Fot. Vegeta
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat