Polędwiczka z pure ziemniaczano-serowym

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą od OLE! - przepis kulinarny.
Kultowa propozycja od OLE! zabiera nas ze sobą w kulinarną podróż pełną kreatywności, pomysłów i prawdziwej pasji. Pieczarki marynowane nie tylko uraczą Twoje kubki smakowe, ale także pomogą w urozmaiceniu stałego menu.

Pieczarki marynowane OLE! przygotowywane są w słoiku razem z marchewką i cebulą. W tym niepozornym trio drzemie spektrum smaków i aromatów tylko czekających na odkrycie. Taka kompozycja to idealne połączenie słodyczy marchewki, lekkiej ostrości cebulki, delikatnego smaku pieczarek, podbitych dodatkowo akompaniamentem idealnie wyważonej zalewy. Wszystko to daje jedyne w swoim rodzaju połączenie, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni.

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! to uniwersalna propozycja, której zakres zastosowań jest naprawdę szeroki, dlatego z pewnością można stwierdzić, że to wybór, który zachwyci każdego! Pieczarki wykorzystaj na zimno jako dodatek do sałatek, czy koreczków. Zrób na ich bazie sos, albo dodaj je do dań na ciepło, np. leczo, które na pierwszy rzut oka, może nie wydaje się oczywistą propozycją, ale gdy już raz się przekonasz...nigdy więcej nie zabraknie u Ciebie tego produktu od OLE!

Pieczarki  marynowane z marchewką i cebulą OLE! łączą w sobie fuzję smaku i wielozadaniowości. Z jednej strony podsycą smak dobrze znanych Ci dań, z drugiej, mogą stanowić ich główny składnik, który zasmakuje każdemu, kto ceni sobie jakość i kompozycję wyjątkowych aromatów.  

Polędwiczka z pure ziemniaczano-serowym oraz marynowanymi pieczarkami

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 30 g twardego sera (+ 10g sera do posypania)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 drobno posiekana cebula
  • polędwiczka wieprzowa (ok. 300-400 g)
  • 1/3 słoiczka pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, oliwą, rozmarynem oraz czosnkiem (zostają w marynacie).
  2. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną (ok. 15 min).
  3. W garnku, na rozgrzanym maśle, smażymy posiekaną cebulę, aż się zarumieni. Dodajemy ugotowane, odsączone ziemniaki.
  4. Miksujemy lub ugniatamy kiedy ziemniaki są jeszcze ciepłe (w tym momencie możemy dodać łyżkę masła – opcjonalnie). Dodajemy starty ser (30g). Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Polędwiczkę wkładamy na rozgrzany olej. Wrzucamy gałązkę rozmarynu. Obsmażamy z każdej strony do ścięcia i zarumienienia (ok. 4 min na każdą stronę).
  5. Na koniec, na rozgrzaną patelnię, dodajemy większą łyżeczkę masła. Zdejmujemy z ognia i czekamy  ok. 2 minuty. Ziemniaki układamy w żaroodpornym naczyniu. Całość posypujemy drugą porcją sera oraz pieczarkami z marchewką. Wkładamy do piekarnika (ustawionego na funkcję grill) na ok. 180oC. Całość zapiekamy ok. 15-20 min (w zależności od tego jak chcemy przygotować mięso).

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat