Polędwiczka z sosem tuńczykowo-kaparowym

Świąteczne inspiracje Sokołowa.
Święta Bożego Narodzenia to prawdziwie magiczny czas – pełen wyjątkowych smaków i aromatów, uroczystych spotkań w ciepłej, rodzinnej atmosferze.

Jak co roku, Sokołów inspiruje do przygotowania potraw, które staną się ozdobą świątecznego stołu i zachwycą gości.

Polędwiczka z sosem tuńczykowo-kaparowym

Składniki:

  • Polędwiczki wieprzowe Uczta Sokołów
  • 100 g kaparów
  • 100 g tuńczyka
  • 50 ml białego wina
  • 50 ml majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błon. Dodać sól i pierz. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 90°C i piec przez 20 minut.

Sos tuńczykowo-kaparowy:
Kapary zalać białym winem. Zagotować. Następnie odlać płyn, dodać tuńczyka i zblendować. Na koniec wymieszać z majonezem

Fot. Sokołów
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat