Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

Wakacyjne dania bez gotowania! - przepis kulinarny
Sprawdź sprawdzony przepis Szefów Kuchni Piątnicy!

Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

  • Przygotowanie: 15 minut
  • Porcje: 5

Składniki:

  • dojrzałe pomidory – 5 średnich sztuk
  • świeża bazylia – 1 pęczek
  • Serek Wiejski lekki Piątnica 150 g – 2 szt.
  • kukurydza konserwowa – ½ puszki
  • czosnek – 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ.
  2. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać.
  3. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem.
  4. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

Fot. OSM Piątnica
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat