Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym

Przepis na pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym.
Przepis na pomidory z kuskusem, fetą, suszonymi pomidorami i sosem serowym.

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
  • 100 g sera feta
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 pomidory suszone z oliwy
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • sos serowy marki Tarsmak
  • 3-4 gałązki świeżej bazylii
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku


Wykonanie:
Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Fot. Tarsmak
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat