Pomysł na makaron
Gotowanie bez glutenu.
Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami
Składniki:
- 1 opakowanie (250 g) bezglutenowego makaronu muszelki Ocelio
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 200g świeżego szpinaku
- 100g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 70g miąższu dyni pokrojego w drobną kostkę
- 10szt pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Tarty parmezan
- Sól, pieprz
- Oliwa
Metoda:
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną. Na koniec dodajemy szpinak, dynie i pomidorki.
- Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
- Mieszamy z makaronem i podajemy oprószone pietruszką i parmezanem
Smacznego!
Fot. Ocelio
Informacja prasowa