Pomysł na makaron

Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami - przepis kulinarny.
Gotowanie bez glutenu.

Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami

Składniki:

  • 1 opakowanie (250 g) bezglutenowego makaronu muszelki Ocelio
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • 200g świeżego szpinaku
  • 100g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 70g miąższu dyni pokrojego w drobną kostkę
  • 10szt pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Tarty parmezan
  • Sól, pieprz
  • Oliwa

Metoda:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną. Na koniec dodajemy szpinak, dynie i pomidorki.
  3. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Mieszamy z makaronem i podajemy oprószone pietruszką i parmezanem

Smacznego!

Fot. Ocelio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat