Pomysł na przekąski od Sante

Tacosy ze smalcem wegańskim z żurawiną - przepis kulinarny.
Sante podpowiada, co przygotować na domówkę, by było wyjątkowo smacznie. Tacosy ze smalcem wegańskim przypadną do gustu każdemu!

Tacosy ze smalcem wegańskim z żurawiną

Składniki

  • Tacosy kukurydziane - 8 sztuk
  • 1 słoik Lovege smalczyku wegańskiego z żurawiną
  • Na dip kolendrowy:
  • posiekane 3 łyżki kolendry
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 30 ml soku z limonki
  • szczypta soli Sante
  • szczypta pieprzu
  • Na salsę:
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula czerwona
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta chili w płatkach
  • świeża kolendra do podania
  • limonka do podania

Przygotowanie
Składniki na dip mieszamy energicznie w miseczce. Odstawiamy do czasu podania. Przygotowujemy salsę. Cebulkę siekamy drobno, pomidory kroimy w 1 cm kostkę, awokado obieramy i również kroimy w 1 cm kostkę. Czosnek siekamy jak najdrobniej. Mieszamy pomidory, cebulę i awokado, doprawiamy. Każdego tacosa smarujemy smalcem, układamy salsę z pomidora i awokado, polewamy kolendrowym dipem i posypujemy kolendrą. Skrapiamy limonką.

Fot. Sante
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat