Pomysł na grzanki

Grzanki z łososiem z dodatkiem Sosu Tysiąca Wysp Roleski - przepis kulinarny.
Grzanki, grzaneczki... każdy z nas kocha ciepłe i chrupiące pieczywo, na którym rozpływa się masło.

Podpieczone i aromatyczne grzanki często łączymy ze słodkimi konfiturami, dżemami i owocami lub – w wersji na słono – z serem, wędliną, łososiem czy warzywami. A co najlepiej skomponuje się ze słonawą przekąską? Z pewnością Sos Tysiąca Wysp Roleski.

Sos Tysiąca Wysp Roleski to doskonałe dopełnienie grzanek, kanapek lub burgerów. Dzięki swej aksamitnej konsystencji idealnie współgra również z sałatami, nadając im wyrazistości. Ten kultowy dodatek to nie tylko idealna kompozycja czerwonej papryki, przypraw oraz śmietany, ale przede wszystkim prosty skład, pozbawiony konserwantów, glutenu oraz GMO. Naszą ulubioną opcją na wykorzystanie Sosu Tysiąca Wysp Roleski jest polanie nim chrupiących grzanek połączonych z łososiem i słodkimi pomidorkami koktajlowymi. Danie możemy zaserwować na śniadanie, kolację oraz jako dodatek do grilla. Takiemu połączeniu nie oprze się żaden smakosz!

Składniki:

  • 2 kromki chleba razowego
  • 10 g masła
  • kapary do dekoracji
  • 4 szt. pomidorków koktajlowych
  • łosoś wędzony
  • pół cytryny
  • rukola
  • Sos Tysiąca Wysp Roleski

Sposób przygotowania:

  1. Chleb smarujemy masłem i smażymy na patelni grillowej
  2. Układamy na nim łososia, ćwiartki pomidorków i drobno pokrojoną cytrynę.
  3. Dekorujemy kaparami i rukolą.
  4. Całość polewamy Sosem Tysiąca Wysp Roleski.

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat