Pomysł na imprezowe menu

Sałatka z parówkami, kukurydzą i rzodkiewką
Jakie potrawy przyrządzić na karnawałowym przyjęciu? Najlepiej, oryginalne w smaku i łatwe w przygotowaniu. Sprawdź nasz przepis – niektóre składniki na pewno masz w lodówce!

Sałatka z parówkami, kukurydzą i rzodkiewką

czas przygotowania: 20 min

Składniki:

  • Opakowanie parówek (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • Pęczek rzodkiewek

Składniki na sos:

  • Łyżka majonezu
  • Mały jogurt naturalny
  • Sól, pieprz do smaku
  • Koperek

Sposób przygotowania:
Parówki pokrój w talarki, a wszystkie warzywa w kostkę. Następnie dodaj kukurydzę i przygotuj sos: wymieszaj jogurt z majonezem, przypraw solą i pieprzem oraz dodaj pokrojony koperek. Na koniec połącz ze sobą wszystkie składniki.

Fott. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat