Pomysł na pierogi
Inna odsłona pierogów.
Pierogi z omastą z pasztetem pieczonym Sokołów Naturrino
Składniki:
- Pasztet pieczony Sokołów Naturrino 1 opakowanie 200 g
- Ciasto na pierogi
- Cebula 1 szt.
- Olej 20 ml
- Natka pietruszki
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz do cebuli. Posiekać natkę pietruszki. Pasztet wyjąć z opakowania, przełożyć do miski, dodać cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.
- Ciasto starannie rozwałkować, na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić.
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa