Pomysł na śliwkową przekąskę

Śliwka w boczku w glazurze z miodu - przepis kulinarny.
Niezależnie czy w tym roku planujecie spędzić sylwestra przed telewizorem, czy w kameralnym gronie z rodziną lub przyjaciółmi, pozwólcie sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa i zabawę… ze smakiem.

Śliwka w boczku w glazurze z miodu

Składniki:

  • boczek (np. z wędzarni od JBB)
  • suszone śliwki
  • orzechy włoskie
  • miód

Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w cienkie plasterki. Następnie nadziewamy śliwki małymi kawałkami orzecha włoskiego. Śliwki zawijamy w boczek i przebijamy wykałaczką. Całość smarujemy płynnym miodem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C na papierze do pieczenia, aż do zarumienienia boczku (około 15 minut).

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat