Herbata Allo Allo jest bardzo dobrą propozycją dla miłośników wyrazistych i lekko egzotycznych smaków. Zielone listki występują w towarzystwie aloesu, dzikiego szafranu i słodkich wiśni. Taka kompozycja tworzy niezapomniany bukiet zapachu i smaku. Produkt daje niespotykane doznania smakowe, co doceni każdy miłośnik naparu. Herbata tego typu pochodzi z Chin. Podczas przyrządzania napoju, musimy pamiętać o zaleceniach producenta. Zazwyczaj stosuje się 1 łyżeczkę herbaty na 200 ml wody o temperaturze ok. 80stopni Celsjusza. Czas zaparzania to 1-3 minuty, a po tym czasie trzeba oddzielić liście od naparu. Ostatni etap to rozkoszowanie się smakiem.
Kolejna propozycja dla smakoszy to herbata Chai. Pochodzi ona z Dalekiego Wschodu i zachwyca bogactwem zapachów i smaków. W te kompozycji połączona została czarna herbata z dodatkiem trawy cytrynowej i azjatyckich przypraw. orientalny smak uzyskujemy dzięki bukietowi, który składa się z cynamonu, goździków, imbiru, pieprzu, anyżu i gałki muszkatołowej. Napój posłuży nam w chłodne wieczory i może być dodatkiem do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Odbiorcy doceniają połączenie herbaty z mlekiem. Zalecany sposób parzenia to 1 łyżeczka herbaty na filiżankę. Liście zalewamy wodą o temp. 95 stopni Celsjusza, a czas zaparzania to ok. 3 minuty.
Ta aromatyczna herbata zachwyca słodkością, orzeźwieniem i bogactwem smaków. Biała herbata Pai Mu Tan pochodzi z chińskiej prowincji Fujian. Jest słynna na całym świecie, także pod nazwą Biała piwonia. Jest doskonałym produktem dla każdego, kto intensywnie odpoczywa i ciężko pracuje. Sposób przygotowania jest bardzo łatwy. Herbatę należy zaparzyć gorącą wodą (o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza) w stosunku 1 łyżeczka wody na jedną filiżankę. Jeśli korzystamy z dzbanka, warto dodać jedną łyżeczkę więcej. Po około 3 minutach napar jest gotowy do odcedzenia i wypicia.
Smaczne i aromatyczne herbaty są uwielbiane na całym świecie. Producenci oferują wyroby prosto z Dalekiego Wschodu, które zachwycają bogatymi smakami i zapachami. Nie dziwi zatem fakt, że smakosze chętnie sięgają po egzotyczne propozycje.