Powiew lata na talerzu

Sezonowa sałatka z kurczakiem, malinami i jeżynami - przepis kulinarny.
Choć wrzesień zwiastuje powolne nadejście jesieni, to na naszych talerzach wciąż gościć może pełne lato. Stragany i bazarki uginają się bowiem pod paletę pachnących dobrodziejstw natury.

Warto je wykorzystać i poeksperymentować w kuchni z mniej oczywistymi zestawieniami smaków. Lekka mieszanka sałat w połączeniu z kurczakiem i sezonowymi owocami stworzy niebanalną kompozycję. Wybierz bogate w witaminy: jeżyny i maliny, dodaj winogrona, orzechy oraz chrupiący boczek – kulinarny efekt wow więcej niż pewny!

Sezonowa sałatka z kurczakiem, malinami i jeżynami

Składniki:

  • 3 garście mieszanki Salsa Mix marki Eisberg
  • mały filet z kurczaka zamarynowany w oliwie i ulubionych ziołach
  • 100 g malin
  • 100 g jeżyn
  • 100 g zielonych bezpestkowych winogron
  • garść ziaren granatu
  • 2 plasterki grillowanego boczku

Sposób przygotowania:
Mieszankę sałat Salsa mix marki Eisberg ułożyć na talerzu. Zamarynowanego w ziołach i oliwie kurczaka usmażyć na rozgrzanej patelni grillowej do zrumienienia. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sałatki wraz z pokrojonym w plasterki boczkiem. Całość posypać malinami, jeżynami, ziarnami granatu i przekrojonymi na pół winogronami.

Rada: Sałatka będzie się idealnie komponować z aromatycznym sosem malinowym.

Fot. Eisberg
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat