Przekąska z cykorii

Przepis na przekąskę z cykorii.
Liście cykorii z marynowaną marchewką, selerem, serem pleśniowym i sosem jogurtowo ziołowym to idealna przekąska na każdą okazję.

Składniki:

  • opakowanie cykorii
  • słoik marynowanej marchewki z selerem
  • ser Gorgonzola
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki dowolnej mieszanki ziół (do sałatek, prowansalskie)


Sposób przygotowania:
Główki cykorii należy obrać z liści, opłukać je, a następnie rozłożyć na talerzu w dowolnej konfiguracji. Marchewkę z selerem należy odcedzić, rozłożyć niewielką ilość wewnątrz każdego liścia i dodać na wierzch pokrojony wcześniej na małe kawałki ser Gorgonzola.
Na koniec, na każdą z ,,łódeczek” należy rozprowadzić niewielką ilość sosu, na którego przygotowanie składa się wymieszanie trzech łyżek majonezu, dwóch łyżek jogurtu greckiego oraz dwóch łyżeczek mieszanki ziół.

Smacznego!

Kamila Babś
(kamila.babs@dlalejdis.pl)

Fot. freepik.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat