Przepis na kulki mięsne

Kilki mięsne z pomidorowym dipem - przepis kulinarny.
Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować, sprawdź oryginalne i proste przepisy na pyszne dania w stylu #nowastingfood od czeskiej blogerki Markety.

Unikalne doznania kulinarne i pyszna zabawa gwarantowana! Do dzieła!

Przepis przygotowała Markéta v troub

KULKI MIĘSNE Z POMIDOROWYM DIPEM

  • 1 paczka frytek McCain Crispers
  • 600 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • posiekane zioła
  • garść bułki tartej
  • sól i pieprz
  • 4 pomidory (świeże albo z puszki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • garść świeżych ziół
  • sól, pieprz
  • 1 papryczka chili

Mielone mięso wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, posiekanymi ziołami, solą, pieprzem, jajkiem i tartą bułką. Formować z masy małe kulki wielkości piłki pingpongowej. Pulpeciki obsmażyć na patelni z każdej strony, następnie dopiec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Upiec frytki McCain Crispers według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Przygotować dip z pomidorów z puszki albo świeżych, sparzonych pomidorów, obranych ze skórki. Wsypać do miksera pomidory, posiekany czosnek, zioła, łyżeczkę cukru, sól, pieprz, ewentualnie kawałek papryczki chili i zblendować na gładką masę. Kulki mięsne serwujemy z pomidorowym dipem i streetfoodowymi frytkami McCain Crispers.

Smacznego! :)

Fot. McCain
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat