Przepis idealny na jesienne dni

Quinoa z gruszką, cynamonem i prażonymi ziarnami słonecznika - przepis kulinarny.
Rozgrzewający przepis na jesienne dni.

Quinoa z gruszką, cynamonem i prażonymi ziarnami słonecznika

Składniki:

  • Quinoa Sante
  • Pestki słonecznika Sante
  • 2 gruszki
  • sól Sante
  • łyżka oliwy
  • ulubione orzechy np. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe
  • szpinak
  • żurawina
  • cynamon, miód

Przygotowanie:

  1. Ziarna komosy przed gotowaniem płuczemy 2-3 razy w zimnej wodzie, aż woda przestanie się pienić. Odmierzamy odpowiednią ilość komosy i wody (w proporcji 1:1,5). Do gotującej się wody dodajemy sól i łyżkę oliwy. Komosę gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 25 minut.
  2. Prażymy na patelni pestki słonecznika. Do ugotowanej komosy (może być gorąca lub zimna, w zależności od preferencji) dodajemy gruszkę, cynamon, orzechy, liście szpinaku, żurawinę, miód lub sok z agawy, a następnie mieszamy. Przekładamy do miseczek i posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i migdałami (lub innymi orzechami).

Fot. Sante
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat