Przepis na karnawałowe przekąski dla dzieci

Kabanoski z paprykowym dipem - przepis kulinarny.
W ciekawej formie można podać plastry szynki wędzonej Naturrino Sokołów – używając ich do przyrządzenia efektownych roladek, z farszem na bazie ulubionych składników.

Szynkę Naturrino wyróżnia delikatny smak, podkreślony dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Jest soczysta i aromatyczna – warto wykorzystać ją również w imprezowej sałatce.

Podczas karnawału na kinderbalach bawią się też oczywiście najmłodsi. Dla nich warto przygotować przekąski dostosowane do ich preferencji. Idealnie sprawdzą się tu kabanoski czy parówki Sokoliki. Delikatne przyprawy zapewniają lubiany przez dzieci smak, a co szczególnie ważne – wszystkie produkty z tej linii mają tzw. „czystą etykietę”, czyli nie zawierają konserwantów ani substancji dodatkowych.

Kabanoski z paprykowym dipem

Składniki (na 6-8 osób)

  • 1 opakowanie kabanosków wieprzowych z dodatkiem cielęciny Sokoliki
  • 400 g kremowego serka naturalnego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • sól i pieprz
  • warzywa jako dodatek (np. marchewki)

Przygotowanie:
Papryki pokroić w bardzo drobną kostkę i wrzucić do miski (1 łyżkę warzyw odłożyć do dekoracji). Dodać serek naturalny oraz posiekany tymianek i dokładnie wymieszać. Dip doprawić solą i pieprzem do smaku. Dip przełożyć do dekoracyjnej miseczki i posypać posiekaną papryką. Podawać z kabanoskami i pokrojonymi w słupki warzywami.

  • Szynka wędzona Sokołów Naturrino w plastrach – ok. 4-6 zł (100g)
  • Parówki Sokoliki – ok. 3 zł (140 g)
  • Kabanoski wieprzowe Sokoliki z dodatkiem cielęciny – ok. 4 zł (75 g)

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat