To dzięki tym przyprawom każde Święta Bożego Narodzenia zyskują swój niezapomniany klimat, a potrawy - wyjątkowy smak. Świąteczne pierniczki z miodem Pasieki Rodziny Sadowskich to najlepszy sposób, aby poczuć, że Święta już blisko!
Składniki na ciasto na pierniczki:
Jeśli chcesz, aby Twoje pierniczki miały czekoladowy smak i brązowy kolor, zastąp miód z cynamonem , miodem z kakao z Pasieki Rodziny Sadowskich.
Sposób przygotowania:
W rondelku roztapiamy masło z miodem i cukrem. Roztopioną masę odstawiamy do przestygnięcia, a następnie przelewamy do większej miski. Następnie dodajemy jajko, mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Zagniatamy ciasto na pierniczki i zostawiamy je pod przykryciem na 1,5 godziny. Po upływie tego czasu ciasto wałkujemy (na grubość ok. 0,5 cm) i za pomocą foremek wycinamy pierniczki. Pieczemy je w piekarniku, na blaszce wyłożonej papierem przez ok 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone pierniczki dekorujemy lukrem, a następnie zostawiamy w suchym miejscu. Idealnie aż do Świąt !
Ceny miodów :
Fot. Pasieka Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa