Mango lassi z płatkami owsianymi
Składniki na 1 porcję:
Wykonanie:
Płatki owsiane namocz w wodzie przez noc lub pogotuj ok. 3 minuty w niewielkiej ilości wody, często mieszaj. Do ugotowanych płatków dodaj jogurt i mango. Zmiksuj na gładki koktajl, posyp wiórkami kokosowymi i od razu podawaj.
Zielony koktajl
Składniki na 1 porcję:
Wykonanie:
Do blendera przełóż napój mleczny, liście jarmużu, siemię lniane, obrane kiwi oraz banana i miód. Wszystko zblenduj na gładki koktajl. Od razu podawaj.
Zimowe smoothie korzenne ze śliwką
Składniki na 1 porcję:
Wykonanie:
Śliwki i daktyle namocz w wodzie. Do blendera przełóż napój mleczny, namoczone śliwki i daktyle, banana, kakao i przyprawy. Wszystko zblenduj na gładki koktajl. Od razu podawaj.
Fot. Polskie Towarzystwo Dietetyki
Informacja prasowa