Choć za oknem mży i pogoda nie sprzyja spacerom, u „Przyjaciół i Znajomych” pachnie kawą, grzanym winem, imbirem i cynamonem.
Szef kuchni proponuje potrawy ze świeżych owoców i warzyw, inspirowanych sezonowym dojrzewaniem, bogatych w witaminę C i mikroelementy, które wzmocnią naszą odporność przed zimą. Wśród propozycji znajdziemy perliczkę sous vide, puree z marchewki, mus z żurawiny, smażoną makrelę, podaną na purre z dyni, risotto z pełnowartościowego pęczaku z pieczoną dynią. W przytulnej atmosferze i niezwykłym klimacie wnętrz restauracji przy Grunwaldzkiej warto spróbować koktajlu „Jesienny klasyk'”, a w chłodne wieczory herbatkę rumową oraz kanadyjkę, które w połączeniu z foundantem czekoladowym zagwarantują rozkosz smaku w podniebieniu niejednego smakosza.