Ptasie Mleczko® Peanut Butter powraca!

Kolejna współpraca sieci handlowej Żabka z E.Wedel.
E.Wedel we współpracy z Żabką postanowił umożliwić konsumentom wybór jednego z trzech wcześniej dostępnych smaków kultowych pianek Ptasie Mleczko®, który powrócił do sprzedaży tylko w sklepach partnerskiej sieci.

Decyzją użytkowników aplikacji Żappka, jesienią na półki sklepów Żabka trafi Ptasie Mleczko® Peanut Butter w białej karmelowej czekoladzie.

Ptasie Mleczko® i Żabka
E.Wedel we współpracy z Żabką stworzył wyjątkową akcję w aplikacji Żappka. Celem działań było zaangażowanie konsumentów w wybór smaku pianek Ptasie Mleczko®, który powróci na półki sieci. Użytkownicy aplikacji mogli zagłosować na jeden z trzech, niedostępnych już w regularnej sprzedaży, wariantów smakowych: Kokosowy w białej czekoladzie, Peanut butter w białej karmelowej czekoladzie lub Mango shake w białej czekoladzie. Decyzją użytkowników aplikacji, zdobywając 42% głosów, wygrało Ptasie Mleczko® Peanut Butter. Wybór użytkowników wpisuje się w trend na słodko-słone przysmaki, które na stałe wpisały się w upodobania Polaków. Wariant będzie w sprzedaży już po raz trzeci. Wedlowskie pianki o smaku Peanut Butter zadebiutowały w limitowanej jesiennej edycji w roku 2018. Ponownie pojawiły się w szerokiej dystrybucji w roku 2019.  Tym razem smak będzie dostępny tylko w sklepach Żabka od października do wyczerpania zapasów.

Nasz sztandarowy produkt Ptasie Mleczko® posiada rzeszę wiernych wielbicieli, którzy z niecierpliwością czekają na nowe sezonowe smaki, ale też często tęsknią za niedostępnymi już wariantami. Postanowiliśmy wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom i wspólnie z siecią Żabka przywrócić smak wybrany w głosowaniu. Cieszymy się, że mogliśmy zaangażować konsumentów w decyzje sprzedażowe – mówi Dominika Igielińska, Junior Branded Content Manager.

Lody E.Wedel w Żabce
E.Wedel oraz Żabka są stałymi partnerami, projekt w aplikacji to niejedyna współpraca marek. Obecnie tylko w sklepach Żabkach znajdziemy nowe lody E.Wedel o smaku Sorbet Mango. Jego niezwykle soczyste, sorbetowe wnętrze, które w 66% składa się z przecieru mango, oblane zostało oryginalną wedlowską czekoladą białą.

Fot. E.Wedel
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat