Pulpety z łososia gotowane na parze

Przepis na pulpety z łososia gotowane na parze.
Przepis na pulpety z łososia gotowane na parze.

SKŁADNIKI

  • 600 g łososia pozbawionego ości i skóry
  • 1 jajko
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki kaszy manny
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu sojowego


DODATKOWO

  • szklanka sosu pomidorowego
  • 2 łyżki koperku


PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki pulpetów zmiksować dokładnie na gładką masę.
  2. Zagotować wodę w garnku, włożyć sitko do gotowania na parze i lekko je natłuścić oliwą.
  3. Formować pulpety zmoczonymi w wodzie dłońmi i układać na parze.
  4. Gotować na parze ok 10-12 minut.
  5. Przełożyć do sosu pomidorowego i podgotować całość jeszcze przez 5 minut w sosie.
  6. Dodać koperek i doprawić sos solą i pieprzem.
  7. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.


Agnieszka Brewka
(agnieszka.brewka@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat