„Pyszne do pudełka” Grażyna Bober-Bruijn

Nowość wydawnicza „Pyszne do pudełka” Grażyna Bober-Bruijn.
Śniadanie w pracy nie musi być nudne! – premiera książki „Pyszne do pudełka” już w październiku.

Uciekający czas stał się wrogiem kulinarnej uczty w pracy. Codzienne lunche w modnych bistro mogą mocno nadszarpnąć kieszeń, a dania z pracowniczych stołówek nie zawsze wyglądają apetycznie. Rutynę przełamuje Grażyna Bober-Bruijn. Jej książka „Pyszne do pudełka” trafi do księgarń już 7 października.

Drugie śniadanie, lunch czy brunch, nazw na posiłek w pracy jest coraz więcej. Coraz to nowym jego określeniom nie towarzyszą jednak pomysły, jak sprawić, by był idealny. Pracownicy biurowi, rzemieślnicy czy uczniowie – wszyscy zadowalają się zazwyczaj nudną kanapką z serem albo wędliną, kotletem z ziemniakami czy jedzonym przed komputerem jogurtem. Ale czy na pewno musi tak być? Jak sprawić, by było smaczne i apetycznie wyglądało? Grażyna Bober-Bruijn, autorka bestsellerowego „Pysznie bez glutenu” podjęła się wyzwania stworzenia menu prostego, zdrowego i zachęcającego do sięgnięcia po nie, idealnego do zabrania na drugie śniadanie do pracy i szkoły.

Dziś, gdy coraz więcej osób chce zmienić swoje nawyki kulinarne, świadomie wybierać produkty i dobierać indywidualnie dietę, ważne jest, by wiedzieć, co znajduje się na talerzu. Rozwiązaniem jest przygotowywanie jedzenia w domu. Grażyna Bober-Bruijn inspiruje, by tworzyć posiłki na najwyższym poziomie, zarówno jeśli chodzi o smak, jak i jakość. Dzięki jej pomysłom w poniedziałek można się delektować japońskim omletem tamagoyaki, w środę zjeść zaskakującą smakiem sałatkę beef&noodle, a w piątek zaskoczyć wszystkich trzema rodzajami past do kanapki. I to mimo braku czasu, dzieci plączących się pod nogami, szczekającego psa i zagubionego gdzieś klucza od samochodu, którym właśnie trzeba odjechać.

Autorka książki „Pyszne do pudełka”, na co dzień mama dwóch córek, żona i osoba pracująca, często musi się zmierzyć z przygotowaniem jedzenia do pudełka dla siebie i najbliższych.  Swoje doświadczenia zebrała w nowej książce, w której prezentuje ponad osiemdziesiąt przepisów. Znalazły się tu pomysłowe kanapki, zupy, inspirujące zestawienia z wykorzystaniem kasz czy makaronów, piękne sałatki oraz słodkości. Grażyna Bober-Bruijn udowadnia, że zdrowe i smaczne potrawy można przygotować podczas przyrządzania obiadu czy kolacji. To co najlepsze jest jednocześnie najprostsze.

Wszystkie przepisy w „Pyszne do pudełka” opatrzone są zdjęciami, które zaostrzają apetyt i jednocześnie dostarczają pomysłów, jak w ciekawy sposób zapakować swoje drugie śniadanie – do pracy, szkoły, na wycieczkę.

Grażyna Bober-Bruijn jest mamą dwóch córek, z którymi piecze i gotuje. Jej dewizą jest, że żadna dieta nie wyklucza przyjemności gotowania i cieszenia się posiłkiem. Karmi siebie i rodzinę, a często także przyjaciół – ku zadowoleniu wszystkich.

Ilość stron:  192
Ilość przepisów: 85
Cena: 39,90 zł
Data premiery: 7.10.2015
Wydawnictwo Muza SA




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat