Pyszny podwieczorek dla Mamy

Wiosenna sałatka truskawkowa - przepis kulinarny.
Nie od dziś wiadomo, że własnoręcznie przygotowany prezent cieszy w sposób szczególny. Zwłaszcza jeśli upominek jest przemyślany i oddaje preferencje obdarowywanego.

Dlatego z okazji Dnia Mamy zaplanuj smaczny prezent w formie prostej, ale bardzo efektownej sałatki. Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej. Ich połączenie z bazylią i octem balsamicznym na mieszance świeżych sałat na długo pozostanie w pamięci każdej Mamy!

Wiosenna sałatka truskawkowa

Składniki:

  • 1 woreczek mieszanki sałat Salsa mix Eisberg
  • 20 -30 dag truskawek
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Fot. Eisberg
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat