Rolada z indyka, nadziewanego oliwkami

Przepis na roladę z indyka nadziewana oliwkami.
Przepis na roladę z indyka nadziewaną oliwkami.

Składniki:


•    1 duży plaster piersi z indyka
•    1 słoiczek nadziewanych oliwek Firma Bracia Urbanek
•    Sól, pieprz
•    Kilka łyżek masła
•    1 szklanka białego wina
•    Oliwa z oliwek

Przygotowanie. Plaster indyka wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Smarujemy masłem, nacieramy solą i pieprzem i przy jednej krawędzi układamy oliwki. Całość zwijamy, tworząc roladę i spinamy lub związujemy sznurkiem. Podsmażamy 4-5 minut z każdej strony na oliwie a następnie wkładamy, razem z powstałym sosem do foliowego rękawa, dolewamy wino, zawiązujemy i pieczemy ok. 45minut w temp. 200 stopni.


IP

Fot. Bracia Urbanek




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat