„Roślinna kuchnia polska” Ida Kulawik

Nowość wydawnicza „Roślinna kuchnia polska” Ida Kulawik
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!

  • Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z purée ziemniaczanym i mizerią?
  • Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solidna porcja sernika, ale nie możecie jeść nabiału?
  • Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu?
  • Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów?

Ta książka jest dla was!

Ida Kulawik, autorka bloga kulinarnego Veganbanda, po mistrzowsku odtwarza tradycyjne polskie smaki, a nastrojowe zdjęcia Katarzyny Cichoń sprawią, że będziecie chcieli spróbować wszystkiego!

Polecamy także poprzednią książkę autorki: „Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych”

Ida Kulawik – autorka wegańskiego bloga kulinarnego Veganbanda.pl z przepisami dla dzieci i dorosłych oraz książek „Słodka kuchnia roślinna” i „Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych” (Dwie Siostry 2018). Pasjonuje się kuchnią wegańską, lubi przygotowywać proste i zdrowe dania, często wspólnie z dziećmi. Jej druga pasja to podróże, zarówno dalekie, jak i te całkiem bliskie. Z wykształcenia filolożka, ukończyła filologię rosyjską na Uniwersytecie Gdańskim, tam też obroniła doktorat. Zawodowo pracuje jako lektorka języka rosyjskiego.

Przedział wiekowy: 15+
ISBN 978-83-8150-077-7
Format: 22 × 28 cm
Oprawa twarda
Objętość: 256 stron
Termin wydania: 17 czerwca 2020
Cena: 69,90 zł (w tym 5% VAT)
Wydawnictwo Dwie Siostry
Zdjęcia: Katarzyna Cichoń




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat