Roślinne souvlaki z sosem paprykowym BBQ

Roślinny grill bez kompromisu! - przepis kulinarny.
Roślinne mięso od The Vegetarian Butcher nie tylko smakuje jak zwierzęce, ale też skwierczy na grillu i uwodzi idealną teksturą oraz grillowym smakiem. Jest smaczne i soczyste. Unbelievabull burger to kwintesencja burgera, który serwowany na przykład z rukolą i pesto w chrupiącej ciabacie po prostu rozpływa się w ustach.

Roślinne souvlaki z sosem paprykowym BBQ

  • Czas przygotowania: 60 min.
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 opakowania Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
  • 1 papryczka chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 5 gałązek świeżego tymianku
  • 100 ml oliwy
  • ½ łyżki wędzonej papryki
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego KNORR
  • 100 ml Ketchupu Hellmann’s Łagodny

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę, cebulę, czosnek i chili zawiń w folię aluminiową, upiecz do miękkości na grillu lub w piekarniku. Papryka i cebula potrzebuje około 30 minut pieczenia, czosnek od 10 do 15 minut, a chili będzie dobre już po 5 minutach. Z papryczek usuń pestki, obierz cebulę i czosnek, dołóż dwa ząbki czosnku do marynaty. Wszystko razem umieść w kielichu miksera, dodaj wędzoną paprykę, 50 ml oliwy i Ketchup Hellmann’s Łagodny. Całość miksuj dokładnie, aż uzyskasz gładki sos. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło lub na zimno z roślinnymi souvlakami.
  2. Pozostałe ząbki czosnku drobno posiekaj, dodaj do rondla z resztą oliwy i gałązkami tymianku. Całość lekko podsmaż, dodaj sok jabłkowy, łyżeczkę pieprzu i pół łyżeczki soli.
  3. Doprowadzić do wrzenia i gotuj, aż płyn zmniejszy swoją objętość o połowę.
  4. Kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher nadziej na patyki, formując szaszłyki. Posmaruj je dokładnie marynatą i pozostaw na co najmniej 5 minut. Tuż przed grillowaniem ponownie posmaruj souvlaki odrobiną marynaty.
  5. Grilluj na otwartym grillu aż kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher się zarumienią, posmaruj je wtedy sosem BBQ i pozostaw na grillu jeszcze przez chwilę, aby sos lekko zaczął się karmelizować.

Fot. The Vegetarian Butcher
Informacja prasowa





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat