Sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj oraz trzykrotnym wałkowaniu ciasta. Wszystko to sprawia, że Lubella Jajeczna 5 Jaj jest niezwykle delikatna. Przekonali się o tym konsumenci, którzy mieli okazję spróbować makaronu jajecznego od Lubelli.
Ponadto 86% uważa, że makaron jajeczny od Lubelli pasuje do rosołu*. Warto w te święta sięgnąć po sprawdzone rozwiązania, aby móc skupić się na bliskich i celebrować wspólnie spędzany czas. Z Lubellą świąteczny rosół nie może się nie udać! Poczujcie w te święta smak domowych chwil z Lubellą Jajeczną.
Rosół staropolski z borowikami
Rosół:
Umyte mięso zalać zimną wodą.Po zagotowaniu, łyżką cedzakową, zdjąć szumowiny.Dodać warzywa, grzyby, przyprawy i na małym ogniu, gotować około 2 godziny.Dodać natkę pietruszki, natkę selera oraz lubczyk i gotować kolejne 2 godziny.Makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki gotować 6 minut, po czym odsączyć go i przelać zimną wodą.Do miseczek nalać porcję zupy.Podawać z makaronem, kawałkami mięsa i borowikami.Posypać natką pietruszki.
*Na podstawie wyników badania konsumenckiego na ogólnopolskiej, reprezentatywnej próbie użytkowników makaronów, liczącej 402 osoby. Badanie zostało przeprowadzone metodą CAPI w domach konsumentów w listopadzie 2017 r. przez firmę Maison & Partners.
Fot. Lubella
Informacja prasowa