Rozgrzewająca masala chai

Przepis na indyjską herbatę masala chai.
W jesienne dni polecamy indyjską herbata masala chai. Korzenne przyprawy, czarna herbata oraz napój sojowy, zamiast tradycyjnego mleka, gwarantują rozgrzanie i niesamowite doznania smakowe!

Składniki:

  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka napoju sojowego (np. marki Ocelio)
  • 4 saszetki czarnej herbaty
  • 6 goździków
  • 4szt kardamonu
  • 2cm kory cynamonu
  • 1cm korzenia imbiru
  • 3 łyki miodu

Metoda:

  1. W rondelku umieścić przyprawy, herbatę i wodę i całość zagotować,
  2. Zdjąć z ognia i po 5 minutach wyciągnąć herbatę oraz przyprawy
  3. Do gotowego naparu dodać miód i szklankę napoju sojowego,
  4. Całość wymieszać aż miód się rozpuści.

Smacznego!

Fot. Ocelio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat