Doprawione aromatycznymi przyprawami, przyjemnie rozgrzewające i estetycznie podane, doda energii w pochmurny poranek i poprawi nastrój podczas długich wieczorów. Dodatkowo, samo przygotowanie tych dań będzie świetnym urozmaiceniem czasu spędzanego w domu. Zatem – do dzieła!
Krem porowo-ziemniaczany z karmelizowanym porem
Składniki:
Przygotowanie:
Por myjemy i kroimy w plasterki, ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy por kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy ziemniaki, czosnek, przyprawy i podsmażamy do zarumienienia. Dolewamy wodę, przykrywamy i gotujemy 25 minut. Dodajemy napój ryżowy Sante Organic. Następnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dosalamy wedle uznania. Na patelni, na łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w plastry zieloną część pora, dodajemy syrop z agawy i karmelizujemy na małym ogniu kilka minut uważając, żeby się nie przypalił. Krem z pora i ziemniaków podajemy z karmelizowanym porem.
Fot. Sante
Informacja prasowa