Rozkoszuj się ulubionymi smakami

Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE! - przepis kulinarny.
Jak zatrzymać czas i cieszyć się aromatycznymi przekąskami bez względu na porę roku? To proste - wybrać te, których aromat i moc smaku zamknięte zostały w wygodnym słoiczku!

W jesienne dni polecamy sięgnąć po… grzybowe, np. malutkie pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!. Ich dodanie całkowicie zmieni smak niejednego znanego dania.

Zdarzają się momenty, w których nachodzi Cię ochota na aromatyczną warzywną przekąskę? A może chcesz urozmaicić sałatkę, wzbogacić  deskę serów lub imprezowe koreczki produktem, który przełamie klasykę i sprawi, że każde danie lub przystawka nabierze głębi smaku?

Na każde z powyższych pytań, odpowiedź jest tylko jedna: marynowane pieczarki z marchewką i cebulą od OLE!. Dzięki starannie dobranym składnikom i wyjątkowej zalewie przeniesiesz się w niezwykły świat warzywnych przysmaków.

Jakość produktów, które dodajemy na co dzień do naszych dań musi być jak najwyższa  - to oczywiste. OLE o tym wie i dlatego od ponad 25 lat dokłada wszelkich starań, aby każdy wyprodukowany słoiczek wypełniały jak najlepsze i najsmaczniejsze warzywa

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą szybko staną się niezastąpioną pozycją, którą możesz dodawać do dań na ciepło i na zimno. Przy zakupie, lepiej od razu zaopatrz się w więcej niż jeden słoiczek, bo gdy raz ich spróbujesz, trudno Ci będzie powstrzymać się przed wyjedzeniem wszystkich.

Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 6 pomidorów malinowych (wydrążone i pokrojone) lub puszka pomidorów krojonych
  • Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po ½ łyżeczki suszonej papryki wędzonej i ostrej
  • sól
  • olej

Cebulę kroimy w kostkę  i podsmażamy na oleju ok. 15 min, aby była miękka i złocista. Na koniec dodajemy przyprawy – paprykę wędzoną i ostrą. W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników w garnku. Całość smażymy ok.15 min. Następnie dodajemy pomidory oraz pieczarki marynowane z marchewką i cebulą i smażymy kolejne 20-30 min., aż składniki będą miękkie. Doprawiamy solą. Podajemy na ciepło.

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!

  • Pojemność: 305 ml
  • Cena: około 8 zł

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat