Rozmaryn

Przyprawa Rozmaryn Appetita.
Przyprawa Rozmaryn Appetita.

Wyjątkowy aromat rozmarynu doceniony został już wiele wieków temu – do przygotowania wyśmienitych dań używali go już starożytni Egipcjanie, Grecy i Rzymianie. Rozmaryn ma orzeźwiający, gorzkawo-korzenny aromat i nieco cierpki smak. Jest doskonałym dodatkiem do potraw z jagnięciny, baraniny, drobiu, wołowiny, wieprzowiny oraz dziczyzny. Wzbogaca również smak zup warzywnych, ciemnych sosów, pieczonych ziemniaków, dań rybnych i owoców morza. Szczególnie dobrze komponuje się z czosnkiem i grzybami duszonymi w winie, nadając im wykwintny, nieco „dziki” charakter. Dodaje się go także do kiełbas, kotletów, farszów i pasztetów.

Informacja prasowa

fot. Appetita




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat